Itt keress!

Google

Hirdetés

Ingyen felmérés

Név Kéménybélelés GARANCIÁVAL az egész ország területén! Budapesten INGYENES felméréssel!
Kérje a mesterek árajánlatát!
 
Név : *
Email : *
 
  Notebook részletre felesleges papírmunka nélkül: www.etalonet.hu

Szavazás

Linkblog

Hogyan válasszunk technológiát? (1. rész: Alumínium)

2007.10.15. 10:33 | hirlevelmanager | Szólj hozzá!

Címkék: thermofor

Régebben az vékony alumínium falú technológia volt az egyetlen megoldás az utólagos kéménybélelésre. A vékony és rugalmas alumínium-fal lehetővé tette, hogy a cső alkalmazkodjon a kémény irányváltásaihoz. Ezek voltak a "Thermofor" csövek. De néhány éves tapasztalat alapján kiderült, hogy az alumínium cső nem bírja azt az agresszív közeget, ami a gázkészülékeket elhagyó füstgázok a kéményben létrehoznak. A vékony alumínium csövek néhány év elteltével olyanok lettek, mint a szita.

Hát akkor csináljuk vastag csőből! Igen ám, de ez a technológia nem tudja követni a kémény irányváltásait. A kivitelezéásnél arra is kell figyelni, hogy a cső malterral nem érintkezhet, mert a malter kikezdi a cső anyagát. Tehát külön szigetelni kell a cső külsejét.

Véleményem tehát a vastag alumínium csőről: ha a cső anyaga tízszer olyan vastag lenne, mint a vékony falú "Thermofor" cső, akkor is megenné a füstgáz. Ráadásul a cső nem tízszer vastagabb. Ez tehát az első füllentés arra vonatkozóan, hogy a 25 éves garancia tartható.

És most jön a második átverés...


Hogyan lehet úgy 25 éves garanciát adni valamire, hogy 25 évvel ezelőtt még csak a Thermofor kéményeket építették be és fogalmuk sem volt arról, hogy ez valaha ki fog lyukadni???

A vastagabb csövet 10-12 éve alkalmazzák... Tehát a 25 éves garancia - ha valaki ezt ki meri egyáltalán ejteni a száján - csak egy becsült érték...

 

Ne higgy tehát az alu csőnek! 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://kemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr74196619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása